Безплатна електронна библиотека

Пловдивски потайности - Мира Папо

ЦЕНА: БЕЗПЛАТНО
FORMAT: PDF EPUB MOBI
ДАТА НА ИЗЛИЗАНЕ: 2019
РАЗМЕР НА ФАЙЛА: 8,47
ISBN: 9786197507102
ЕЗИК: БЪЛГАРСКИ
АВТОР: Мира Папо

Мира Папо книги Пловдивски потайности epub са достъпни за вас след регистрация в нашия уебсайт

Описание:

Роман, в който вулгарният живот, животът лишен от ретуша на благоприличието – се превръща в ярка поезия.…И слово, от което въздишаш с облекчение, рядко срещано в наши дни – облекчението, което идва, когато си позагубил надежда, че в настоящето може да се пише едновременно и просто, и умно – и изведнъж видиш точно това – просто, открито, умно писане!Роман за улиците, бруталността, нежността, изневярата, хапчетата, чувствата, треската, гърчовете на абстиненцията, водката, водката, водката, цигарите, отчаянията, религията, секса, липсата на секс, прехода, зависимостта, ривотрила, жените, които се влюбват и мъжете, които ги пронизват със сини очи. Прекрасно написано. Брутално. А на места, ще си позволя да съм откровен, с поетичността си предизвика у мен съвсем искрена завист (защото всеки писател иска да е поетичен като стихия!) – ето вижте сами, кава литания, какво препускане:„… Но…пролетта си отиваше, дните ставаха все по-дълги и топли, небето се избистряше до ярко синьо, без нито едно облаче, лястовиците се стрелкаха ниско над блоковете, врабците напористо се боричкаха в прахоляка, дроздовете и славеите не се уморяваха да пеят, а нощем прилепите с тихо цък-цък излизаха от скривалищата си, и заедно с бухалите и совите огласяха парковете и градините със странни звуци, от които плъховете и мишките бягаха през глава и се скриваха дълбоко в мазетата на панелните блокове от времето на социализма, и при всички хора, като че ли с настъпването на лятото се забелязваше някакво умствено затъпяване през дългите горещи следобеди, редуващо се с емоционални изригвания през летните вечери…когато роклите на Мария ставаха все по-дълги, с все по-скандални деколтета, и тя непрекъснато мислеше за Саша Руснака.”

...-изгодните обяви от агенции и частни лица ... Пловдивски потайности - първият роман на пловдивската авторка ... . Детайлно представяне на имота Новини от Пловдив онлайн, новини от България и света - свободата да четеш, пишеш и общуваш без граници! Мира Папо ни представя романа си "Пловдивски потайности". Стайко Мурджев и Ивана Папазова за спек ... Пловдивски потайности - първият роман на пловдивската авторка ... . Стайко Мурджев и Ивана Папазова за спектакъла „Слава" на Пловдивския театър Дискретните потайности на старинните пловдивски хотели „Куршум хан". Акварел на Димитър Андреев - Андро, 1922 г. В профила на Николай Пловдивски във Фейсбук пише, че се занимава с хомосексуализъм! ... се е регистрирал като Деян.

Посветени в синодалните потайности допускат тук 2 варианта - или ... Честит празник, Яна! Суверенен Орден на Свети Йоан, Рицари на Малта osj - Велик Приорат България...